Mallaskoskella panimoperinne juontaa juurensa vuoteen 1921, jokainen olutpisara on valmistettu periksiantamattomalla asenteella. Tuotteissa korostuvat kunnioitus ja sitoutuminen puhtaisiin raaka-aineisiin, aitoihin makuihin, laatuun ja kotimaisen panimoperinteen jatkamiseen.

Panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomiensa valmistuksen vuonna 1921 vanhan pesutuvan nurkassa. Vuonna 1928 Wallenius päätti ostaa tontin lähellä mylvivän kosken rannalta ja rakentaa siihen Mallaskosken tehtaan. Tehtaassa alettiin valmistamaan limonadi- sekä virvoitusjuomia ja etenkin ”hyväksi tunnettua” olutta, jota vietiin aina ulkomaille asti.

 

 

  • 1921 MALLASKOSKEN TOIMINTA ALKAA JERIKONTIELLÄ
  • 1928 MALLASKOSKEN TEHTAAT SIIRTYVÄT NYKYISEEN PAIKKAANSA MYLVIVÄN KOSKEN RANNALLE
  • 1965 MALLASKOSKEN TEHTAAT LOPETTAVAT TOIMINTANSA, ALKUPERÄISET RAKENNUKSET PURETAAN 80-LUVULLE TULTAESSA
  • 1998 MALLASKOSKI OY MÄSKÄÄ ENSIMMÄISET OLUENSA JOULUN VÄLIPÄIVINÄ
  • 1999 MALLASKOSKI OY:N ENSIMÄISET OLUET SAAPUVAT KAUPPOJEN HYLLYILLE JA RAVINTOLOIDEN HANOIHIN 5.2.1999
  • 2021 MALLASKOSKEN TEHTAIDEN PERUSTAMISESTA TULEE KULUNEEKSI 100 VUOTTA

JYRI

Jyri Ojaluoma on luotsannut Mallaskosken Panimoa vuodesta 1998. Jyri on aikoinaan saanut oppinsa Mallaskosken tehtaiden perustajan Juhan Walleniuksen pojanpojalta Juhani Walleniukselta, joten voitaneen sanoa että Mallaskosken historia elää ja virtaa vahvasti myös Jyrissä.

Mallaskosken Panimolla on vahva perusta pohjahiivaoluen panemiselle. Nykypäivän Mallaskoski tarjoaa vaihtuvia, innovatiivisia ja korkealaatuisia olutelämyksiä myös uuden ajan olutystäville – vanhoja klassikoita ja panimon tuotteiden pitkäaikaisia ystäviä unohtamatta.

Synkkyydestä syntynyt vuodesta 1921. Loistavaksi pantu kunnioittaen puhtaita raaka-aineita, aitoja makuja, laatua ja kotimaista panimoperinnettä.

DANIEL

Daniel Wallenius on ollut Mallaskosken toiminnassa mukana vuodesta 2021 ja vastaa Mallaskosken kaupallisesta toiminnasta ja sen kehittämisestä. Sukunimestään huolimatta Daniel ei ole sukua panimon perustajalle, mutta on kuitenkin mahtavaa että lähes puolen vuosisadan jälkeen panimon hommissa on jälleen yksi Wallenius.

Danielin intohimo oluen myyntiin on asiakkailta tuleva palaute ja omien tuotteiden näkeminen niin kauppojen, Alkojen ja ravintoloiden valikoimissa kuin myös kuluttaja-asiakkaiden päivityksissä.

Danielin paras olut muisto on Thornbridgen panimolta, jossa hän pääsi ensimmäisen kerran nauttimaan olutta suoraan tuotantolinjalta. Kyseessä oli erittäin tuore ja raikas Jaipur IPA.