Mallaskosken panimon juhlavuosi käynnistyy tummalla ja tuhdilla uutuusoluella

Julkaistu 12.01.2021

Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Mallaskosken panimo tuo markkinoille heti vuoden alkuun talvisen uutuusoluen. Juhlavuoden käynnistävä Tiltu Oatmeal Stout on maitokahvinen ja suklainen kaurastout. Nimensä olut on saanut seinäjokelaispanimolla alkuvuosina töitä tehneeltä Tiltu-hevoselta.

Tiltu Oatmeal Stout, 8,0 %, on väriltään tumma, maultaan maitokahvinen ja suklainen sekä talvisen tukeva kaurastout, joka sopii erityisen hyvin esimerkiksi erilaisten juustojen, lihapatojen tai suklaisten jälkiruokien seuraksi. Olueen on lisätty kauraa ja laktoosia, jotka yhdessä suhteellisen korkean alkoholipitoisuuden kanssa tekevät oluesta muhkean ja nautinnollisen makuelämyksen.

Tiltu Oatmeal Stout juhlistaa Mallaskosken panimon 100-vuotisjuhlavuotta keskellä syvintä talvikautta. Oluen reseptin on tarkoin suunnitellut panimomestari Jyri Ojaluoma, joka on luonut korkealaatuisen ja moneen käyttöön sopivan nautiskeluoluen. Tiltu-olut kuvastaa Mallaskosken panimon oluenvalmistusta parhaimmillaan.

Vuonna 1921 perustetulla Mallaskosken panimolla hevoset olivat ensimmäisinä vuosikymmeninä tärkeässä roolissa, kun oluita kuljetettiin pitkin pitäjää asiakkaille – talvella reen ja kesällä hevoskärryjen kyydissä. Panimo sai hevosia Suomen sotasaaliina Neuvostoliitolta. Panimolla ovat työskennelleet eri vuosina ainakin Jehu-, Urpo- ja Tiltu-nimiset hevoset.

Tiltu oli tumma suomenhevonen. Luonteeltaan se oli rehti ja ahkeran työteliäs. Onkin panimon kunnia-asia, että juhlavuoden ensimmäinen olut saa kantaa Tiltun nimeä ja tehdä näin kunniaa panimon 100-vuotiaalle taipaleelle.

Oluen etikettiä koristaa Mallaskosken panimon virallinen 100-vuotisjuhlalogo.

Mallaskoski Tiltu Oatmeal Stout on saatavilla panimomyymälästä viikosta 2 alkaen ja Alkon tilausvalikoimasta tammikuun loppupuolella.

Seinäjokelainen Mallaskosken panimo ammentaa inspiraationsa oluiden panemiseen pohjalaisen sielunmaiseman synkkyydestä. Mallaskoskella aurinko ei paista, elämä ei hymyile eikä turha rupattelu kiinnosta.

Mallaskoski on yksi vanhimmista yhä toiminnassa olevista suomalaisista käsityöpanimoista. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta, kun Mallaskosken panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomien valmistuksen Seinäjoen mylvivän kosken rannalla.

Mallaskosken synkän puhuvat oluet valmistetaan edelleen samaisen hyisen kosken varrella, samaa perinnehiivaa käyttäen, samalla periksi antamattomalla elämän asenteella. Vuosi 2021 onkin Mallaskoskelle pelkkää juhlaa, jota juhlitaan niin tuotteiden kuin erilaisten tapahtumienkin merkeissä

Maltaat: Pale Ale, Oat, Crystal, Wheat, Chocolate Malt

Humalat: Sultana

EBU: 25

Alkoholiprosentti: 8,0 %

Pakkaus: 33 cl, kierrätyslasipullo

Lisätietoja:

Sanna Kurvinen

050-5361773

sanna(at)mallaskoski.com